woensdag 14 maart 2012

Afgeschreven..

Dit is de eerste blog die ik over mijn favoriete club schrijf, Ajax Amsterdam. Nu zul je denken ''He's only blog when he's winning'' ja, dat klopt, maar dit had ik al in de planning. We zijn nu 25 wedstrijden onderweg en mijn aller Ajax staat op een 2e (jawel, u leest het goed) 2e plaats! Met nog 9 wedstrijden voor de boeg is dit een prima uitgangspositie en helemaal als je maar 3 punten achter loopt op de nummer 1 AZ. Zou het dan toch?

Tja, wie had dit verwacht? Want hadden wij, Ajacieden, het kampioenschap allang niet opgegeven? In elk voetbal-praatprogramma werd Ajax afgeschreven en was dit seizoen een verloren seizoen. Zelfs de supporters uit Rotterdam Zuid konden na járen weer om ons lachen, want zij stonden boven de joden en wonnen zelfs van de joden door een huurling van Manchester City!! Daar moest natuurlijk weer een foto (teletekst pagina 819) van gemaakt worden want dit konden zij zelfs niet geloven. Nee, Ajax was afgeschreven en de strijd zou tussen PSV en Twente gaan.

Het was natuurlijk ook geen gemakkelijk jaar voor Ajax. De twee beste aanvallers waren langdurig geblesseerd, er was een bestuurscrisis en er werd vooral slecht gevoetbald door iedere speler. Waarschijnlijk had het één met het ander te maken maar een excuus is het natuurlijk niet. Zelfs de wedstrijden tegen FC Utrecht gingen verloren, dit had onder andere met inzet te maken. Ajax verloor vooral van zichzelf en oorzaken voor het slechte voetbal waren er eigenlijk niet. Wie wel won was Johan Cruijff. De eeuwige nummer 14 kreeg in de rechtbank gelijk en dat betekende dat de RVC op moest stappen. Toch nog een belangrijke, met het oog op de toekomst, overwinning!

En toen werd het stil rond de club. Eindelijk was er RUST! Want destijds was Ajax gesprek van de dag bij DWDD, P&W en volgens mij zelfs op CNN. Nee, rust daar waren we aan toe. Nu op dit moment is Ajax bestuurloos maar ook in de winning mood. Deze flow werd ingezet in Manchester waar Ajax als eerste Nederlandse club won op Old Trafford. Kippenvel gaf mij dat op de bank, ook omdat de sfeer er lekker bij hing die avond. Door die uitslag werden we wel uitgeschakeld in de Europa League wat ons ook weer rust bracht.

Ons seizoen was voorbij. Uitgeschakeld voor de KNVerBeek Beker, uitgeschakeld voor de Europa League en allang afgeschreven voor de titel. Een kabouter uit Eindhoven verklaarde zelfs dat hij de kampioenswedstrijd al had gespeeld. Lekker vrijuit voetballen dus, wat jeugd door laten komen en de toppers tegen Twente en PSV nog effe doen, daarna vakantie.....

MAAR Afgelopen zondag was het al de 3e zondag achter elkaar dat de concurrentie punten verspeelde. Door deze dwaze uitslagen, stegen wij ineens naar de 2e plek!! Waar Ajax de nodige crisis al had gehad, begint het nu in Eindhoven en Enschede door te dreunen. Fredje Rutten werd ontslagen PSV en bij Twente kan Big McClaren niet hetzelfde kunstje flikken als 2 jaar geleden. Crisis bij de buren, ik hou er van. Maar goed, wij staan dus 2e op 3 punten van AZ af. Ook die zullen nog wel een crisis krijgen, ik gok dan ook op een blessuregolf in Alkmaar. En dan, dan komt het afgeschreven kampioenschap toch nog wel heel erg dicht bij.

Boerrigter is op de weg terug, Sigthorsson maakt maandag a.s. zijn rentree bij Jong Ajax en onze vriend Gregory van der Wiel is van plan maandag te gaan trainen. Deze mannen moeten ons door de laatste 9 wedstrijden slaan. Jan Vertonghen wil laten zien dat Arsenal geen spijt krijgt en Ebecilio wil dat zijn persoon in FIFA 13 wat beter wordt. Kortom genoeg mannen die zich nog willen laten zien aan alles en iedereen, en dan flitst 15 mei 2011 steeds door mijn hoofd..


Ajax afgeschreven? Ja dat waren we, maar wij zijn weer helemaal terug!

Wij zijn Ajax, wij stonden 6e...

Ciao

P.S. het stoppen met roken wil nog niet echt..

2 opmerkingen:

  1. Helaas geen gracht en second of fame op SBS voor mij dit jaar.

    BeantwoordenVerwijderen