dinsdag 20 mei 2014

Zomer in mijn bol..

We hebben er even op moeten wachten, maar daar is ie dan eindelijk.. De zomer! Nog nooit was het in de maand mei zo nat als in de eerste 2 weken van deze maand, dit jaar. Regen, regen en nog eens regen. De verwarming brandde ook nog als een tierelier en de korte broeken bleven nog in de kast. Maar nu, dames en heren schijnt hij al een paar dagen achter elkaar en zijn we, degene die van de zon en warmte houden, blij, super blij! Zoals André Hazes zou zeggen: 'Ik heb de zomer in mijn bol'. Wel moet er weer wat tegen overstaan natuurlijk dus gaat het deze week nog behoorlijk onweren. Dat is geen straf voor mij want ik mag altijd graag naar het onweer kijken.

Het warme weer brengt toch aardig wat voordelen met zich mee. Iedereen is opgewekter, het blijft langer licht buiten, terrasjes zijn vol, vissen wordt weer leuk en de pallets rosé mogen uit de koelkast. Ook zijn er natuurlijk nadelen, het stikt van de insecten (mijn ergernis nummer 1), warmte blijft op slaapkamer hangen en je moet vaker naar de glasbak. Als ik er verder over nadenk komt ik toch op meer voor- dan nadelen, zoals het hoort.

Nog even en de vakantieperiode breekt ook weer aan. Met dit mooie weer krijg ik ook hier weer veel zin in, helemaal omdat we weer naar een stukje Italië (Ravenna) gaan die we nog niet ontdekt hebben. Ik houd er van. Maar eerst maken we ons deze zomer op voor een WK voetbal. Niet dat ik er heel veel vertrouwen in heb met deze selectie, maar goed, het blijft voetbal. Een Europees land heeft nog nooit een WK in Zuid-Amerika gewonnen dus laat die droom maar varen.. Genoeg over de zomerzon, voetbal en het lekkere weer. Ik leg mijn tablet binnen en schenk mij een goed glas (ijskoude) rosé in, 'La Dolce Vita'.. Van mij mag het 365 dagen dit jaar zijn. Gewoon omdat ik er van houd..

Ciao..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten