woensdag 12 augustus 2015

Denen en Ajax..

Lang is het de afgelopen jaren goed gegaan, de combinatie Denen en Ajax maar nu lijkt dit tijdperk toch voorbij. Er stonden de afgelopen jaren soms zelfs meer Denen dan Nederlanders in de basis. Met Eriksen, Schöne en Poulsen hadden we goud in handen, maar toen Zimling kwam en nu zelfs Lasse (in mijn ogen) terecht op de bank zit lijkt het Danish Dynamite uitgewerkt. 

Boilesen druipt voor de zoveelste keer geblesseerd af..
Komend seizoen staan er (nog) 4 Denen onder contract. Boilesen, de man die iedereen liever kwijt dan rijk is, is bijna rond met het Italiaanse CFC Genoa, een middenmoter in de Serie A. Waar hij vorig seizoen nog aanvoerder was, is zijn carrière toch aardig in een slob geraakt. Lang hield Frank de Boer zijn hand boven de Deen zijn hoofd, maar zag deze zomer waarschijnlijk toch in dat het klaar is met deze man van glas. Vorig seizoen was ik al helemaal klaar met dit jochie, mocht je het terug willen lezen klik dan hier.

Nog een blessuregevoelige jongen, Viktor Fischer. Heeft het in zich om een topper te worden, ware het niet dat hij er met de handrem op speelt. Deze jongen is te bang om steeds maar weer geblesseerd te raken en dat zie je terug. Niet vol de duels in gaan of net dat 1 sprintje niet trekken. Hij moet eerst volledig zijn hersteld en weer fris in zijn koppie worden, dan kan het nog wel wat worden. Maar ik heb mijn twijfels.Andersen laat zijn pitbull uit
Dan hebben we nog Andersen, dat is die jongen die je na 1 niesbui omver geblazen hebt. Die heeft de slag op het nu sterke middenveld verloren en mag uitkijken naar een andere club waar verhuren de
voorkeur heeft. Ik zou hem een seizoen lang bij Basic Fit (Kom Op Nou!) laten sporten, eerst een beetje spieren kweken en body creëren, want voetballen kan die wel maar op dit moment is hij gewoon te licht.

En de oudste van het stel, Lasse Schöne (met knotje), de eerste helft van vorig seizoen vloog alles er in wat hij aanraakte, na de winterstop geen schim meer van wat hij ooit was. Hij werd ook verkeerd gebruikt door Frank, stond op een gegeven moment zelfs in de spits, maar dan nog, je speelt bij Ajax. Nu heeft hij talent El Ghazi voor zich en moet hij (tot ongenoegen) genoegen nemen met de bank. Een rol die hem niet past. De bank is er in dat opzicht wel beter op geworden.

Dus, de Denen en Ajax, ik denk dat het even klaar is. Over 4/5 jaar maar weer eens opnieuw proberen. 

Ciao..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten