Radio: JosTi's Afterparty!

Ook heb ik een eigen online radio station te beluisteren via de volgende link: http://josti.listen2myradio.com/
Op dit station draai ik van allerlei soorten platen, van TOP40 tot Nederlands en van love songs tot happy hardcore. Via Facebook en Twitter (@j0sti) laat ik weten wanneer ik uitzend! Ook kun je dan verzoekplaten aanvragen via Twitter of de shoutbox die te vinden is op mijn radio pagina. Hieronder nog een stukje over het begin van mijn radio stationnetje.


Na voetbal is muziek mijn andere grote passie. Al van kinds af aan ben ik zeer geïnteresseerd in muziek en was/ben ik een groot fan van ''The King Of Pop'', Michael Jackson. Ik verzamelde alles van hem, nam alles op van TV of radio want die muziek vond/vind ik geniaal. Mijn eerste CD die ik kreeg was Dangerous van Michael Jackson. Helemaal blij verrast werd ik toen m'n ouders ook nog een oude platenspeler op zolder hadden staan met daarbij verschillende LP's, waaronder ook wat van The Jackson 5. Was de compact disc net aan het opkomen, luisterde ik muziek via de platenspeler...

De jaren 90 waren de jaren van de Happy Hardcore, ook heb ik wat afgehakt en gegabberd. Verschillende muziek genres hebben mij een bepaalde periode getrokken. Zo heb ik ook heel wat plaatjes aangevraagd bij de lokale ''geheime zender'', kon ik relaxen op reggae, rappen op de vetste hiphop beats en ''headbangen'' op stevige rock. Ja, ik ben van alle markten thuis...

Eigen radio maken, dat heeft mij altijd al getrokken. Ik heb een periode gehad, de ''geheime zender'' periode, dat ik perse een 27-MC bak wilde hebben om daar plaatjes op te draaien. Dit is er, gelukkig voor alle vrachtwagen chauffeurs, nooit van gekomen. Ook ging ik zelf radio maken thuis met mijn stereotoren, een speelgoed galm microfoon en verzoekjes die ik zelf bedacht. Radio maken, dat leek mij wel wat..

Nu in de tijd van het internet is het allemaal een stuk makkelijker. Hoeveel online radio stations zijn er tegenwoordig wel niet? Het enige wat je nodig bent is computer, een server en een harde schijf vol MP3s. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met online uitzenden. Geweldig vond ik dit! Mensen konden platen aanvragen via MSN of SMS en die kwamen vervolgens op mijn station. Nadat ik het op andere gebieden wat drukker kreeg is dit stationnetje nooit echt van de grond gekomen.

Sinds een paar maanden begon het weer te kriebelen en heb ik het nu weer opgepakt. Het wel bekende programma JosTi's Afterparty zou dan ook regelmatig weer online te beluisteren zijn. Ook al luistert er geen hond naar mijn muziek, ik ben al blij dat ik mijzelf niet hoef te vervelen. Via deze link http://josti.listen2myradio.com/ kom je op mijn radiopagina en kun je luisteren als ik in de lucht ben. Via Facebook en Twitter (@j0sTi) geef ik meestal door wanneer ik radio maak. Hou het dus in de gaten!

''Muziek is kunst en kunst is muziek''

Veel luisterplezier!

Ciao!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten