woensdag 4 juni 2014

WK plaat..

Nog een dikke week en het WK voetbal in Brazilië begint. Veel vertrouwen hebben wij Nederlanders niet in Ons Oranje, puur omdat het een relatief onbekend en onervaren elftal is. Misschien wanneer Oranje de eerste wedstrijd tegen Spanje wint, dat dan eindelijk de Oranje sfeer overslaat op ons land. Heel muzikaal Nederland probeert in ieder geval de sfeer er nú al in te brengen.

Veel C, B én zelfs A artiesten willen wat centjes verdienen in deze tijd van crisis en dus brengen ze een goedkoop, slecht, simpel, achterhaald WK plaatje uit. Het feit dat het WK in Brazilië wordt gehouden levert alleen al titels op als 'Rio' en 'Samba'. Vaak zijn het oude hits in een nieuw voetbal-jasje. Verder doen een goede beat, iets met 'KAMPIOENEN' en refreinen met 'JA-LA-LA-LA-LA-LA-LA-LA-LA' het altijd goed in stadions, café's en Oranje pleinen. Momenteel zijn
er 32 (!) Nederlandse WK 2014 plaatjes. Een greep uit die 32 vind je hieronder, originele titels ook...

René Froger - Juich voor Nederland
Jamai, Tijl en Ruben - Dit Keer
Gordon - Sambabal
Danny de Munk ft. Tony Star - De Beuk Erin Oranje
Wolter Kroes - Oranje Verover
Gerard Joling - Rio
Edwin Evers - Lowietje
Andy van der Meyde, John & Friends - Wij Zijn De Kampioenen
Dries Roelvink - Juichen 
Jan Smit & Johnny de Mol - Nederland Wordt Kampioen

Iedere 2 jaar worden er EK of WK platen gemaakt, inmiddels zijn het er honderden. Een enkele blijft hangen en wordt echt bekend. Dit jaar zijn er teveel (slechten) om 1 goede uit te kiezen, we wachten het af. Deze plaatjes gingen ze voor:

EK 2012 - Wolter Kroes, Ernst Daniel Smid en Yes-R - Ben je ook voor Nederland 
WK 2010 - Edwin Evers - Doelpunt voor Oranje
EK 2008 - Wolter Kroes - Viva Hollandia
WK 2006André Hazes en Ali B - Wij houden van Oranje

Mijn favoriet blijft André Hazes - Wij houden van Oranje uit 1988, gewoon om de melodie, tekst, opbouw en omdat wij Nederlanders toen onze eerste prijs pakten. In de TOP 40 destijds is de hoogste notering nummer 3 (1 week) geweest, in de Single TOP 100 heeft het nummer 3 weken op nummer 1 gestaan. Moet gezegd worden dat Hazes na deze EK Hit het nog een paar keer geprobeerd heeft met latere WK's en EK's, maar minder geslaagd waren.

Klik hier voor mijn WK plaat, als zij het kunnen..

Ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten