woensdag 17 september 2014

Geef mij maar Amsterdam..

Jawel, het Champions League seizoen begint vanavond weer voor ons aller Ajax. De laatste jaren hebben we een abonnement op deelname aan deze League en elk jaar hebben we dezelfde uitdaging, overwinteren. Om te overwinteren moet je goed kunnen voetballen en moet je een beetje geluk hebben met de loting. Dit seizoen zitten we bij PSG, Barcelona en Apoel Nicosia in, best lastig op papier, maar ook Ajax kan stunten, zie vorig Champions League seizoen (Ajax - Barcelona 2-1)

Natuurlijk is het mooi dat spelers zoals Zlatan, Maxwell, Greg, Suarez en Vermaelen terug keren naar de ArenA, Ajax is immers een belangrijke stap in hun carrière geweest, maar om hun heen spelen nog meer (betere) spelers en daar ben ik wel bang voor. Uiteraard moet Ajax sowieso 3e worden, een 2e plaats kan maar dan moeten we vanavond aan de bak.

Dat clubs als PSG en Barcelona meer geld hebben als Ajax weten we en dat zou ook niet meer veranderen. De ene club heeft een rijke sjeik als eigenaar en bij de andere club mag je een half miljard schuld hebben, daar verander je dus echt niets aan. Maar goed, op het veld moet het gebeuren. Vanavond spelen we in Amsterdam tegen de club uit Parijs. Zlatan vs. Veltman, El Ghazi vs. Maxwell, ik ben benieuwd maar heb er veel zin in..

Bij PSG staat er niet alleen geld op de bank, ook op het veld. Bij ons aller Ajax staat het geld op de bank en wat minder op het veld, dat is de Ajax filosofie. Ajax koopt niet om het kopen, Ajax gelooft in haar jeugd. Johnny Jordaan zong het al, 'Liever in Mokum zonder poen, dan in Parijs met een miljoen' geef mij maar Amsterdam..
De Freddy's staan koud, mijn beltoon is veranderd in de CL Hymne, kortom, laat het kampioenenbal maar beginnen! #WZAWZDB 

FORZA AJAX!

Ciao..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten