woensdag 28 september 2016

De Serie A..

Ik volg het Italiaanse voetbal vanaf dit seizoen meer dan ooit. Mede door Eurosport die elk weekend een paar wedstrijden (GRATIS) uitzendt. Een paar jaar terug was het echt slecht, saai en on-aantrekkelijk. Nu begint het toch weer wat te swingen én is het leuker om naar te kijken, al denken de Italianen daar anders over, gezien de vele lege tribunes. Als Italië liefhebber hoort het er toch een beetje bij het voetbal te volgen van je favoriete vakantieland. Met clubs als Napoli, AS en Lazio Roma, Inter en recordkampioen Juventus wordt de competitie toch weer wat leuker om te volgen. Ook omdat her en der wat Nederlanders spelen en trainen.


Lazio Roma: Stefan de Vrij, Wesley Hoedt, Ricardo Kishna
AS Roma: Kevin Strootman
Sassuolo: Timo Letschert
Fiorentina: Kevin Diks
Napoli: Jonathan De Guzman
Inter: Frank de Boer


De Nederlandse spelers doen het vrij aardig, niet iedereen krijgt evenveel speeltijd, maar goed. Ik ben met name benieuwd naar de ontwikkeling van Frank de Boer als trainer van Internazionale. Hij heeft een slechte start gehad maar lijkt de boel dan nu toch wel op de rit te hebben. Hij heeft niks ingekocht (ivm Financial Fairplay) en moet het in ieder geval tot de winter met deze selectie doen. Doelstelling is Champions League halen, wetende dat Juventus waarschijnlijk voor de 6e keer op rij kampioen gaat worden moet hij het gaan uitvechten met clubs als AS Roma, Lazio, Napoli en stadgenoot AC Milan. Interessant om te volgen dit seizoen.

Ook interessant om te volgen op Twitter zijn mensen die veel verstand hebben van het Italiaanse voetbal, zo mis je niks.
Zo is er Gianluca Di Marzio, Sky Reporter van Italië, komt vaak als eerste met het nieuws. In Nederland kennen we Reon Boeringa, redacteur van de VI, doet buitenlands voetbal, met name de Serie A. Ook interessant is Vince Van Genechten, levert zijn stukjes voor Football Italia. Verder zijn er de accounts Lega Serie A, CalcioMercato.com en CalcioMercatoIt (vooral tijdens transferperiodes)

De huidige TOP 6 is bezet met bovenstaande genoemde clubs, geen verassingen tot dusver. Als je nog geen liefhebber bent raad ik je aan eens een weekend wedstrijdjes te kijken, gewoon op Eurosport, zo slecht is de Serie A echt niet meer. Dat ik zin in het aankomend heb, lijkt mij duidelijk met AS Roma - Inter op het programma. Forza Italia!

Ciao..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten