woensdag 28 maart 2012

Zomerse Klanken!

Jaaaa, daar is hij dan, dames en heren geef hem een warm applaus, na een lange tijd van afwezigheid, DE ZON! Iedereen wordt weer blij, het blijft weer langer licht en de terrassen stromen weer vol. Kortom de mooiste tijd van het jaar komt er weer aan! DE ZOMER!
Terwijl het nog maar maart is, is dit natuurlijk al wel lekker. Voor mij persoonlijk is de zomer dé tijd van het jaar want ik ben iemand die van gezelligheid, warmte en mooi weer houd, dus het terras op vliegen bij 1 zonnestraal en dan lekker met mijn vrienden een biertje of een goed glas rosé drinken, ik hou er van.

Ook merk ik het op de radio, wat worden er nu toch al weer heerlijke zomerse kneiters gedraaid!! Wat ik vaak doe om het hele jaar het zomerse gevoel te houden is de radio zenders die ik in het buitenland hoor (Frankrijk, Italië) ook thuis te draaien! Vroeger kon dat natuurlijk niet, maar nu in deze tijd van internet is de desbetreffende zender zo gevonden. Om mijn smartphone/tablet heb ik de app TuneIn Radio Pro (gratis te downloaden). Deze app heeft alle radio zenders uit de hele wereld!

Zo schakel ik regelmatig in op Radio Stop, een Italiaanse radiozender uit Toscane welke ik vorig jaar op het strand altijd luisterde. Op dit station worden heerlijke zomerse kneiters gedraaid. Dan dwalen mijn gedachten even af aan het Toscaanse strand, waar ik met mijn blikje Nastro Azzurro muziek luister onder een strak blauwe lucht bij 30 graden celcius. Uit Frankrijk is NRJ Radio ook een aanrader. Heerlijke zomerse muziek met zo nu en dan zelfs Nederlandse artiesten.

Nu denken jullie vast, wat een verstand, wie gaat er nu naar een buitenlands radio station luisteren waar je geen klap van verstaat? Nou ik dus,  gelukkig worden er op die zenders veel muziek gedraaid en niet zoveel gepraat, maar je kunt er ook je Frans of Italiaans mee bijspijkeren, scatto tuo?

Tja, muziek hoort nu eenmaal bij mij. Ik heb een collectie op mijn externe harde schijf waarvan, als ik ze op CD had, je er een toren van Pisa kon van maken. Ook maak ik vaak de sfeer als DJ in de mooiste voetbalkantine van Hoogeveen. Ook heb ik een gitaar, maar die ligt te stoffen onder mijn bed. Nee, muziek maken is niet echt mijn ding, al heb ik het wel geprobeerd als rapper, maar praten kan iedereen.

Om niet af te dwalen van het onderwerp zomerse klanken, deel ik met jullie mijn TOP 10 zomerse muziek! Er zijn veel liedjes die mij het zomerse gevoel geven, maar de hits hieronder staan toch hoog aangeschreven bij deze amateur DJ.

1: The Sunclub - Fiesta De Los Tamborileros
2: Omar ft. Lucenzo - Danza Kuduro
3: Cuca Roseta - É Lisboa a Namorar
4: Dario G - Sunchymne
5: Tacabro - Tacatá Tacata
6: R.I.O. - Miss Sunshine
7: Manu Chao - Me Gustas Tu
8: Bob Marley - Sun is Shining
9: Blof - Midzomernacht
10: Michel Teló - Ai Se Eu Tu Pego

Doe ermee wat jullie willen, maar ik kan met deze muziek in de zon lekker chillen!

Mochten jullie andere suggesties hebben, vind ik het altijd leuk om te horen!

Terwijl ik een nip van mijn glas rosé neem zegt uw DJ,

Ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten