dinsdag 18 juni 2013

Favoriete vakantieland..

De zomervakantie staat voor de deur en dus gaat half Nederland op zoek naar de zon. Deze is vaak ver te zoeken in ons eigen landje, schrijf ik op een dag dat het kwik de 31 graden aantikte. Maar goed, het is al half juni en echte zomerse dagen hebben we niet gehad. Reden voor ons zonaanbidders om onze goede vriend dan maar op te zoeken elders. Mijn favoriete vakantieland is Italië. Ook deze zomer ben ik er te vinden. 

Ik ga nu een aantal jaren naar Italië, de 1e keer dat ik er was, was voor mij aan het Gardameer. Ik was daarvoor al in Frankrijk en Spanje geweest, maar Italië was bijzonder. We zaten vlakbij het dorpje Lazise en ik werd meteen verliefd op alles. De haven, het water en de dorpjes gaven mij zo'n vakantie gevoel dat ik er niet weg wilde. 


Haven in het centrum van Lazise
Na die ene keer Gardameer ben ik nog 2 keer naar Frankrijk geweest, maar na die 2 keer was het toch echt duidelijk voor mij. Italië is mooier, de mensen zijn aardiger (de Fransen zijn de Friezen van Europa), het leven is er niet duur, het eten en drinken is er lekkerder (ik heb rosé leren drinken in Italië) kortom: Ti Amo ITALIA. 

De laatste jaren zijn we in het prachtige Toscane en Veneto geweest en ook dit jaar gaan we naar de kust van de streek Veneto. Op mijn verlanglijstje staan nog Sicilië (hét Maffia eiland) en de plaatsen Rome, Milaan, Napels en Bari. Ooit leuk voor een city trip...


Venetie
Een aanrader voor een city trip is trouwens Venetië. Je moet er geweest zijn om het allemaal te bevatten, wat een stad en wat een water. Later zou ik nog eens uitgebreider gaan bloggen over mijn liefde voor Italië. Ik ben benieuwd waar jullie heen gaan deze zomer, geef het hier onder door en als je zin hebt mag je een blog schrijven over jouw bestemming! Ook als je nog tips hebt over Italië dan hoor ik het graag! 

Ciao..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten